De lopende projecten van Licht op Vianen zijn initiatieven
die gestart zijn en waar je nog steeds van
kunt genieten. 

Wandelrouteboekje

Wandeling langs de Lek

Wilt u informatie? 
Vul het formulier in

Wij hebben de publicatie verzorgt van een wandelrouteboekje met de Waterwandeling van 15 of 6,5 km langs flora en fauna in de ommelanden van Vianen. Deze publicatie is tot stand gekomen in samenwerking met de historische vereniging het Land van Brederode en vereniging Natuur en Vogelwacht. Lees meer ...

Watervlucht

Een gigantisch project gaat van start

Ja ik wil en kan meedoen!
Meld je aan via ons aanmeldformulier en geef aan wat je kan en wilt info@lichtopvianen.nl 

Doe mee!

Op zondag 22 maart 2020 organiseert de stichting Licht op Vianen een evenement in de oude binnenstad van Vianen. Het is historisch locatietheaterproject genaamd Watervlucht, een stoet van de Buitenstad tot aan de Grote Kerk. We bootsen met 150 mensen (jullie!) de vlucht na van buitenstadbewoners voor het stijgende water van de rivier de Lek. Zij zoeken met hun kinderen, dieren en huisraad lopend en op karren een veilig heenkomen binnen de stadsmuren en in de Grote Kerk.
Dit doen wij met een grote groep vrijwilligers en een kleine groep professionals, in totaal zo’n 500 mensen. Lees meer ...

Blauwpoort

Een antieke tuin in de binnenstad

Lees meer ...

Maaike Timmerman (31) is presentator van Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Bas van Werven (54) is presentator van BNR Nieuwsradio.

Lees meer over Maaike Timmerman

De onthulling van het Bronzen Paard op de Voorstaat, het mastklimmen tijdens de Paardenmarkt (yes, vrijkaartjes voor de kermis!) of uit eten bij Mamma Mia: het zijn allemaal plaatjes in mijn fotoboek. In een zijstraatje van de Voorstraat werd ik op 23 april 1987 geboren in Vianen.
Ik ben Maaike Timmerman en presentatrice van Goedemorgen Nederland (WNL) op NPO1. Op werkdagen gaat de wekker om 3.10 uur en rijd ik naar de studio in Hilversum om samen met collega's een vrolijk ontbijtprogramma te maken. Op zaterdagen val ik weleens in op Radio1 om WNL op Zaterdag of Opiniemakers te presenteren.
Na mijn tijd op basisschool De Rank in Vianen haalde ik mijn atheneum-diploma op het Oosterlicht College in Nieuwegein. Daarna ben ik afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht, werkte ik bij Hart van Nederland en was ik nieuwslezer bij RTV Noord-Holland.
Sinds mijn studententijd woon ik niet meer in Vianen, maar ik neem mijn zoontje Tom (1 jaar) in oktober zeker mee voor een rondje Paardenmarkt, want je blijft toch altijd een heel klein beetje Vianees.
Ook ga ik vaak op bezoek bij mijn vader Hans en moeder Ria. Dan lees ik graag Het Kontakt om op de hoogte te blijven van het Viaanse nieuws. Uiteraard hoorde ik dat 'mijn' Vianen straks Gemeente Vijfheerenlanden zal heten en daarom zijn de aankomende gemeenteraadsverkiezingen ontzettend spannend. Juist nu is het belangrijker dan ooit om te weten wie de lijsttrekkers zijn en wat ze voor 'ons' gaan doen. Ik kijk er daarom erg naar uit om samen met Bas van Werven het lijsttrekkersdebat te leiden.
 

Lees meer over Bas van Werven

Hij werkte na zijn studie rechten als bedrijfsjurist. In 1996 komt een jeugddroom uit als hij wordt gevraagd als presentator bij BNR Nieuwsradio. Na twee jaar is hij de vaste ochtendpresentator van het programma On the Move.
In die tijd ontmoette hij zijn vriend Carlo Brantsen met wie hij tien jaar lang ook een zeer succesvol autoprogramma maakt. Bas rijdt graag tourralies met zijn Porsche 912 (1966) en is tegenwoordig bestuurslid van de KNAC, alsmede ambassadeur van de Droomrit voor het Leven. Hij mag zijn passie voor auto’s graag delen.
In zowel 2007 als 2009 werd hij genomineerd als Beste Presentator tijdens de jaarlijkse Marconi Awards-radioprijzen en in 2008 won hij met zijn programma de Marconi Award voor Beste Programma.
Vanaf 2010 presenteerde hij op televisie het actualiteitenprogramma EénVandaag van AvroTros en vanaf 2014 ook op NPO Radio 1. In 2016 keert hij terug naar BNR Nieuwsradio voor het programma De Ochtendspits, waar hij dan Tom van 't Hek opvolgt.  Hij heeft een ongecompliceerde stijl van presenteren.
Bas heeft twee dochters.

Maak kennis met de lijsttrekkers

hier zijn ze

De Blauwpoort is een poort naar achtergelegen bloemen- en groentetuin die dateert uit 1372. De poort is gelegen aan de Brederodestraat 1 in Vianen. Het  behoorde tot het middeleeuwse kasteel Batestein wat nu niet meer bestaat. Het kasteel, aangelegd in de 14e eeuw, was bereikbaar via een brug over een gracht. Op terrein Blauwpoort bevonden zich de tuin en de paardenstallen.  Bij recente opgravingen zijn restanten van de middeleeuwse kasteelgracht teruggevonden.

Op dit terrein gaat gebouwd worden. De stichting Licht op Vianen wil dit unieke stukje binnenstad in de huidige staat vastleggen voor het nageslacht. Dit gebeurd door een audiovisuele reportage te produceren, kortom een film.

Vul het formulier in

IN SAMENWERKING MET

Meer lezen

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Meer lezen